Gem de pepene galben cu caise

de T I M E A in Dulceata / Gem, 26 Iul 2013 | 2733 vizualizari

 

Inca de anul trecut ma gandeam la o dulceata/gem de pepene galben. Aveam acum unul acasa, destul de copt insa pentru ca nu am facut niciodata pana acum, m-am gandit totusi sa combin pepenele cu caise. Si nu am facut rau, pentru ca am obtinut un gem foarte, foarte aromat si fin. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
  • 500 gr caise (cantarite fara samburi)
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pepene galben cu caise:

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.


Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.


Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.


Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam.


Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.


Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.


Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pepene galben cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

01.08.2013, 14:24

Anda ori piersici ori caise e la fel de bun pt ca se simte puternic aroma de pepene Asta e varianta facuta anul acesta la anul incerc alte combinatii si de obicei combin ce imi trece prin cap

anca_rm 1

01.08.2013, 14:26

eu iti spuneam ca e f bun , eu fac cu pepene si piersici , si pun si compot de piersici cu pepene /.... este bestial

simona72 1

01.08.2013, 15:10

Faina combinatia!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca