Dulceata din pepene rosu

de Panacris in Dulceata / Gem, 27 Aug 2020 | 2727 vizualizari

 

Dacă vara asta, 2020, am stat pe acasă în concediu, am tot testat diverse rețete, puse la seif.
De ceva veme mă bântuie dulceața asta minunată, am văzut și din coji de pepene verde, dar parcă mai mult m-a atras această rețetă.
Gata cu vorba, spor și potfă bună!

 

INGREDIENTE

  • Miez de pepene roșu curățat de sâmburi cca. 1000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă 200 ml,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Frunze de mentă (opțional),
  • Cuișoare (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pepene rosu:

Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute.

Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare.

Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor, până ce se înglobează, se adaugă feliile de lămâie și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute după ce a dat în clocot.

Se adună mereu spuma ce se formează, se șterg eventualele urme lăsaate de zahărul cristalizat, de pe marginea cratiței, care ar putea să se caramelizeze și să schimbe gustul dulceței, în amărui.

Apoi se oprește focul, se acoperă cratița cu un șervet de bucătărie umezit, și se lasă până a doua zi sau cca. 6 ore la răcit. Astfel pepenele va absorbi sirop și se va confia încet, fără să se sfărâme.

După ce s-a răcit dulceața, se scot fructele cu o strcurătoare și se pun în borcanele sterilizate.

Între timp siropul se mai pune la fiert, cca. 10 minute, cât să fie bine legat.

Apoi se toarnă peste fructele din borcan, la final se adaugă după gustul fiecăruia frunze de mentă, cuișoare, scorțișoară sau anason stelat.

Borcanele se căpăcesc, apoi se pun cu fundul în sus, pentru sigilare, se lasă până a doua zi, apoi se etichetează, pozează și depozitează în cămară, la loc răcoros.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:34

Suna bine, desi nu am mancat niciodata! Dar ce culoare frumoasa are!

Panacris 1

04.09.2020, 10:01

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Anett 1

11.01.2022, 16:07

Foarte interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta