Dulceata din pepene rosu

de Panacris in Dulceata / Gem, 27 Aug 2020 | 2579 vizualizari

 

Dacă vara asta, 2020, am stat pe acasă în concediu, am tot testat diverse rețete, puse la seif.
De ceva veme mă bântuie dulceața asta minunată, am văzut și din coji de pepene verde, dar parcă mai mult m-a atras această rețetă.
Gata cu vorba, spor și potfă bună!

 

INGREDIENTE

  • Miez de pepene roșu curățat de sâmburi cca. 1000 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă 200 ml,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Frunze de mentă (opțional),
  • Cuișoare (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pepene rosu:

Zahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute.

Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare.

Când siropul de zahăr a scăzut la jumătate, se adaugă miezul de pepene, se amestecă ușor, până ce se înglobează, se adaugă feliile de lămâie și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute după ce a dat în clocot.

Se adună mereu spuma ce se formează, se șterg eventualele urme lăsaate de zahărul cristalizat, de pe marginea cratiței, care ar putea să se caramelizeze și să schimbe gustul dulceței, în amărui.

Apoi se oprește focul, se acoperă cratița cu un șervet de bucătărie umezit, și se lasă până a doua zi sau cca. 6 ore la răcit. Astfel pepenele va absorbi sirop și se va confia încet, fără să se sfărâme.

După ce s-a răcit dulceața, se scot fructele cu o strcurătoare și se pun în borcanele sterilizate.

Între timp siropul se mai pune la fiert, cca. 10 minute, cât să fie bine legat.

Apoi se toarnă peste fructele din borcan, la final se adaugă după gustul fiecăruia frunze de mentă, cuișoare, scorțișoară sau anason stelat.

Borcanele se căpăcesc, apoi se pun cu fundul în sus, pentru sigilare, se lasă până a doua zi, apoi se etichetează, pozează și depozitează în cămară, la loc răcoros.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:34

Suna bine, desi nu am mancat niciodata! Dar ce culoare frumoasa are!

Panacris 1

04.09.2020, 10:01

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Anett 1

11.01.2022, 16:07

Foarte interesanta reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine