Gem de zmeura

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 24 Iul 2011 | 4837 vizualizari

 

Am facut ieri gem de zmeura, asa numai de gust (am avut doar 1 kg). A fost mai mult din curiozitate. Ce curiozitate? Pai haideti sa va povestesc. Mi-am achizitionat recent (din camara) un aparat pentru suc de rosii. Producatorii spun ca ar scoate si samburii de zmeura, asa ca l-am testat. Un lucru e sigur: merge foarte repede (deci pentru rosii va fi perfect). La zmeura au mai trecut si samburi, dar nu chiar toti. Concluzia mea: aparatul este bun iar gemul aromat si cu samburi putini.

 

INGREDIENTE

  • 700 g zmeura (dupa ce am trecut-o prin aparat)
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.

Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.
Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.

Cand a inceput sa se lege am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat putin pe foc.

Am pus apoi gemul in borcane spalata si sterilizate si le-am intors pe capac. Am acoperit si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.

Mi-au iesit 2 borcane de gem bun si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

25.07.2011, 17:37

super vreau si eu zmeuraaaaa

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:53

Horia iti multumesc mult. Cat despre prezentare, fac si eu ce pot (se poate si mai bine)

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:54

Lau, Lilik cva servesc cu drag

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de corcoduse albe fara conservant