Gem de zmeura

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 24 Iul 2011 | 2299 vizualizari

 

Am facut ieri gem de zmeura, asa numai de gust (am avut doar 1 kg). A fost mai mult din curiozitate. Ce curiozitate? Pai haideti sa va povestesc. Mi-am achizitionat recent (din camara) un aparat pentru suc de rosii. Producatorii spun ca ar scoate si samburii de zmeura, asa ca l-am testat. Un lucru e sigur: merge foarte repede (deci pentru rosii va fi perfect). La zmeura au mai trecut si samburi, dar nu chiar toti. Concluzia mea: aparatul este bun iar gemul aromat si cu samburi putini.

 

INGREDIENTE

  • 700 g zmeura (dupa ce am trecut-o prin aparat)
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.


Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.

Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.


Cand a inceput sa se lege am adaugat zeama de lamaie si am mai lasat putin pe foc.


Am pus apoi gemul in borcane spalata si sterilizate si le-am intors pe capac. Am acoperit si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.


Mi-au iesit 2 borcane de gem bun si aromat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

lilik 1

25.07.2011, 17:37

super vreau si eu zmeuraaaaa

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:53

Horia iti multumesc mult. Cat despre prezentare, fac si eu ce pot (se poate si mai bine)

La Ancuta 1

25.07.2011, 19:54

Lau, Lilik cva servesc cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gem din trei fructe (mere,pere si banane)