Gem de capsuni

de gaby_duceag in Dulceata / Gem, 31 Mai 2011 | 4752 vizualizari

 

Cel mai bun gem pe care l-am facut de cand bucataresc eu. Si are o culoare si o consistenta, minunate!!!

 

INGREDIENTE

  • ¬ 2, 200 kg capsuni
  • ¬900 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Nu pot scrie cantitati fixe, batute-n cuie pentru ca asa cum scrie cel de la care m-am inspirat adicatelea Maniacu' :)), asa pun si eu..la ochi, dupa gust.


Daca in general faceam dulceturile si gemurile fie facand intai siropul apoi adaugand fructele , fie punandu-le ambele o data la fiert, de data aceasta, citind modul de preparare de la reteta bucatarului maniac, am schimbat ordinea.


Pentru inceput am pus capsunile (frumoase, bine coapte si sanatoase) intr-o strecuratoare mare si le-am trecut pe sub jetul de apa rece. Le-am curatat coditele.


Intr-un vas cu fund dublu le-am pus la fiert la foc mediu. Am amestecat usor pana si-au lasat sucul in care trebuie sa fiarba.


Le-am lasat la foc mic amestecand cand si cand pana ce a scazut lichidul aproximativ la jumatate.


Am adaugat zaharul. Initial am adaugat aprox 800 gr. dar dupa ce s-a topit am gustat si am mai pus 100 gr. Aici depinde de gusturile voastre, puteti pune 800 sau peste 1 kg.


Am lasat la fiert curatand spuma cu o lingura de lemn(aceeasi cu care am amestecat) si amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.

.


Am mai fiert...sa zicem...20-25 minute.


Am tot scos cu lingura pe o farfurioara si am oprit focul atunci cand avea consistenta pe care mi-o doream.


Nu m-am uitat la ceas cand m-am apucat dar cred ca..cu totul a durat intre o ora juma, doua ore..cam asa.


Fierbinte, o repartizam in borcane curate, sterilizate si le capsam.


Mi-au iesit 2 borcanele de 360 si unul de 720 gr, plus o portie buna pe care-am papat-o:))



Daca le pastrati in camara, cred ca e necesar putin conservant. Eu nu pun niciodata pentru ca le tin pe raftul de sus al frigiderului ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:03

Azi si eu prepar

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:11

Sylvia 1

16.06.2011, 16:49

Cu asta mi-ai facut pofta si pe facebook

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni