Dulceata din pere de toamna

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Noi 2015 | 1672 vizualizari

 

Sunt acele pere care se culeg pe la sfarsitul lui octombrie, sunt de culoare verde, se depoziteaza in locuri intunecoase si se lasa sa se coaca. Trebuiesc culese cu grija ca sa poata sa tine pe parcursul iernii. Cum n-am ajuns la timp sa le culeg, le-am adunat de pe jos si au inceput sa se strice. Asa ca le-am transformat intr-o dulceata.....

 

INGREDIENTE

  • cca 14-15 pere, nu le-am cantarit
  • 600 g zahar
  • 200 ml apa
  • cateva bucatele de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pere de toamna:

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si am lasat sa se lege siropul si sa se patrunda bucatele de para, avand grija sa elim spuma formata. Dupa ce s-a legat suficient siropul, am eliminat bucatelele de scortisoara si am asezat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacele la borcane si apoi le-am acoperit cu niste prosoape, le-am alsat sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pere de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

09.11.2015, 21:35

Rocsi, tocmai de aia am zis, ca stiu ca ai facut de toate, esti o vrednicuta !

Ina 1

10.11.2015, 18:43

mihaelar63 1

11.11.2015, 00:25

Bravo , doar nu poti lasa bunatatea de pere sa se risipeasca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere