Dulceata din pere de toamna

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Noi 2015 | 1352 vizualizari

 

Sunt acele pere care se culeg pe la sfarsitul lui octombrie, sunt de culoare verde, se depoziteaza in locuri intunecoase si se lasa sa se coaca. Trebuiesc culese cu grija ca sa poata sa tine pe parcursul iernii. Cum n-am ajuns la timp sa le culeg, le-am adunat de pe jos si au inceput sa se strice. Asa ca le-am transformat intr-o dulceata.....

 

INGREDIENTE

  • cca 14-15 pere, nu le-am cantarit
  • 600 g zahar
  • 200 ml apa
  • cateva bucatele de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pere de toamna:

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si am lasat sa se lege siropul si sa se patrunda bucatele de para, avand grija sa elim spuma formata. Dupa ce s-a legat suficient siropul, am eliminat bucatelele de scortisoara si am asezat dulceata in borcane sterilizate, am pus capacele la borcane si apoi le-am acoperit cu niste prosoape, le-am alsat sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pere de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Constelatialeu 1

09.11.2015, 21:35

Rocsi, tocmai de aia am zis, ca stiu ca ai facut de toate, esti o vrednicuta !

Ina 1

10.11.2015, 18:43

mihaelar63 1

11.11.2015, 00:25

Bravo , doar nu poti lasa bunatatea de pere sa se risipeasca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune