Dulceață de nuci verzi - varianta albă

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 19 Iun 2012 | 2443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 60-65 nuci verzi,
  • 1 kg zahăr,
  • 3 căni apă,
  • esență vanilie,
  • zeama de la o lămâie,
  • sare de lămâie.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de nuci verzi - varianta albă:

Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă. Se curăță de coaja verde și se spală în câteva ape reci.


Se pun la fiert. Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă. Se repetă operația de vreo 5-6 ori, până se inmoaie bine nucile. Se spală în mai multe ape reci și se pun la scurs într-o sită.


Se face un sirop nu prea legat din 3 căni cu apă și 1 kg zahăr în care se pun nucile.Se lasă să fiarbă la foc iute până se leagă siropul.Se adaugă zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat.Se lasă să mai dea câteva clocote și se oprește focul.Se lasă să se răcească și se pune la borcane. Pentru o bună etanșare a borcanelor le fierbem în bain-marie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de nuci verzi - varianta albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

20.06.2012, 10:05

imi place

MonaMimi 1

20.06.2012, 10:44

Poliana 1

20.06.2012, 10:52

Ce buna e dulceata de nuci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci