Dulceata de nuci verzi

de simona72 in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 3850 vizualizari

 

Nu am facut-o niciodata si am mincat demult, in copilarie...asa ca nu-i mai stiaum gustul si eram tare curioasa. Parerea mea personala, este ca nu asi da-o pe o dulceata de zmeura, capsuni, visine...s-au orice dulceata facuta din fructe parfumate. Nu zic ca nu e buna, a nu fi inteleasa gresit, dar la munca depusa, la cantitatea mica care iasa nu cred ca se merita...

 

INGREDIENTE

  • 120 nuci verzi
  • 500 ml apa
  • 800 gr zahar
  • 4 lamai
  • 2 pliculete esenta de vanilie bourbon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Am curatat nucile de coaja verde(ulterior am aflat ca trebuie sa ramina doar partea alba), iar aici eu am gresit...au mai ramas si ceva firicele de parte verde si nu le-am pus imediat cum le-am curatat in apa rece...deci doar partea alba trebuie sa ramina si puse imediat cum sunt curatate in apa rece.

Asa ramin albe si nu se inegresc.

Dupa ce le-am terminat de curatat le-am pus eu, in apa rece, le-am spalat in mai multe ape, si le-am lasat in apa cu 2 lamai taiate felii.

Din cind in cind rasturnam apa si puneam alta curata peste ele. Le-am lasat asa de pe o zi pe alta, le-am mai luat inca odata la curatat pe cele care erau prea negre.

Le-am fiert de 3 ori citeva minute si le-am pus pe un prosop curat de bucatarie sa se usuce.

Am pus apa cu zaharul la fiert, dupa ce siropul se leaga, am adaugat nucile, vanilia si zeama de la 2 lamai.

Am lasat sa fiarba din nou cam 30 minute dupa ce am adaugat nucile, pine ce siropul era legat.

Am pus dulceata fierbinte in borcane sterilizate, am pus capacul, le-am invelit in patura si le-am lasat 1-2 zile sa se raceasca incet.

Mie mi-au iesit 4 borcanele mici a 230 gr. 

TIPS-URI

1

am folosit 2 perechi de manusi chirurgicale, una peste alta si tot m-am patat pe maini

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

CookieMonster 1

24.06.2013, 17:11

vin sa gut si eu

simona72 1

24.06.2013, 17:45

Asta chiar e doar de gustat

iry-gabriela 1

24.06.2013, 18:10

am facut si este o bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi