Dulceata de nuci verzi

de Bunica in Dulceata / Gem, 5 Iun 2019 | 2752 vizualizari

 

Dulceata de nuci verzi este delicioasa! La noi in familie este preferata dintre dulceturi;) Nucile trebuie culese inainte sa se intareasca bine coaja.

 

INGREDIENTE

  • 120 nuci verzi
  • 1 kg. zahar
  • 400 ml. apa
  • 2 lamai
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Pentru inceput pui 2 l apa intr-o cratita.

Storci lamaia si zeama o torni in cratita in care vei pune nucile curatate.

Nucile se curata de coaja verde.

Fiecare nuca se pune in apa cu zeama de lamaie.

Dupa ce ai curatat nucile scurgi apa.

Cand mai ai 20 de nuci de curatat pui pe foc o cratita de 5l. cu 400 ml. apa si zaharul.

Fierbi apa cu zaharul pana se leaga (se formeaza un sirop).

Pui nucile in cratita cu sirop nucile curatatesi fierbi la foc potrivit pana se leaga siropul.

Pentru a sti cand siropul este legat iei cu o lingurita putin sirop pe o farfurie rece.Daca siropul este este legat se formeaza o bobita.

Lamaia ramasa se taie in cuburi mici si se adauga in cratita .

Se transfera dulceata fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Borcanele se capacesc si se pun intr-o paturica pana la racire completa.

Au iesit 3 borcane de 340 g.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

06.06.2019, 21:29

Wowwww, Bunica! Super tare! Încă n-am avut curajul și nici materia primă Bravooo, dar cam putine borcanele Dacă ma apucă hărnicia, ar trebui să devastez un nuc întreg că nu mă încurc la 3 borcănele Am notat, pus rețeta la seif și de probat De altfel minunată dulceața și mai ales mulțumesc pentru descrierea pe etape a preparării minunăției!

dantes 1

07.06.2019, 08:32

Delicioasa!

lucy2002 1

11.06.2019, 00:20

Imi place foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi