Inghetata cu ciocolata si nuca

de Miha in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 5184 vizualizari

 

Ia sa vad eu...cine ma refuza cand ofer inghetata de casa :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru pasta de nuca:
  • 150 g nuca macinata
  • 1 lingura ulei
  • Pentru inghetata de casa :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • In plus, vom avea nevoie de:
  • 1 foaie de napolitana
  • 3 linguri dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si nuca:

Pasta de nuca:


Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina.


Inghetata de casa :


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor adaugam laptele fierbinte si omogenizam. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase, compozitia devine ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi incorporam pasta de nuca.



Smantana pentru frisca rece de la frigider o mixam usor. Nu trebuie neaparat sa se intareasca, doar sa devina usor pufoasa. O incorporam usor in crema de ciocolata.


Pentru urmatoarea etapa vom sacrifica 1 PET de 0.5 litri Taiem cu un foarfece partea de sus a sticlei, apoi o umplem cu inghetata de casa.



Compozitia este suficienta pentru 2 sticle, dar eu am lasat o parte pentru pitici, sa le-o dau in cornete. Asta e preferinta lor. :)



Dam la congelator pentru cateva ore, pana se congeleaza bine.


Dulceata o punem intr-o craticioara si o incalzim, atat cat sa devina lichida. Asa calda, o intindem peste foaia de napolitana. Lasam putin sa se racoreasca, timp in care vom taia PET-ul si vom scoate inghetata de casa . O punem pe foaia de napolitana si rulam.Dam din nou la congelator pana in momentul servirii. Se stropeste cu putina ciocolata topita si se portioneaza dupa dorinta.


Sursa de inspiratie

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru ruloul de inghetata de casa orice altfel de gem sau dulceata va place. 

2

Dulceata avand fructe intregi am pasat-o mai intai cu mixerul vertical.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

nilgun 1

16.09.2013, 23:47

minunata

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 22:44

minunata

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:46

Eu nu refuz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de caise confiate