Gem de cirese si visine

de ela in Dulceata / Gem, 24 Iun 2011 | 3275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cirese cantarite fara samburi
  • 0,5kg visine(la fel,cantarite fara samburi)
  • 2plicuri gelfix 3:1
  • 1kg zahar
  • 1plic sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese si visine:

Spalam fructele,le curatam coditele si le scoatem samburii si cantarim sa ne ramana fix2kg fructe.Punem fructele in robotul de bucatarie si maruntim bine.

Amestecam gelfix-ul cu zaharul si sarea de lamaie si turnam peste fructe,omogenizand bine.Punem intr-o cratita,la foc potrivit,amestecand continuu.Mai lasam pe foc 10-15minute din momentul in care incepe sa fiarba.Verificam daca este legata compozitia punind pe o farfurie putin gem,daca nu se imprastie,este gata.

Se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate,se pun capacele si se lasa la cald intr-o patura,pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_duceag 1

26.06.2011, 23:30

Da, mah, fix la23:11, amandoua!
Vezi ca ne iubim?

adry88 1

28.06.2011, 16:29

Lau 1

02.07.2011, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L