Dulceata de cirese negre

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 6891 vizualizari

 

Dulceata de cirese negre amare e una din cele mai apreciate de mine si fiindca am avut ocazia sa gasesc nu am rezistat tentatiei si am luat 2,5 kg

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare cantarite fara samburi,
  • 2 kg zahar,
  • o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Se spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi)

A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine). Se amesteca din cand in cand. Se scoate spuma atunci cand se formeaza. Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata. 

Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru ~ 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

cec 1

04.08.2011, 17:57

multumesc

Bya Ralu 1

23.04.2012, 21:46

hmmm ce bine arata!trebuie incercata reteta

andreea_angelo 1

15.06.2012, 13:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici