Dulceata de cirese negre

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 8027 vizualizari

 

Dulceata de cirese negre amare e una din cele mai apreciate de mine si fiindca am avut ocazia sa gasesc nu am rezistat tentatiei si am luat 2,5 kg

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare cantarite fara samburi,
  • 2 kg zahar,
  • o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre:

Se spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi)

A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine). Se amesteca din cand in cand. Se scoate spuma atunci cand se formeaza. Se incearca din cand in cand daca s-a legat dulceata, picurand din zeama pe o farfurie rece si daca picatura ramane bombata inseamna ca dulceata este gata. 

Intre timp, pregatiti borcanelele astfel: spalati-le bine si lasati-le in cuptorul incins, dar stins, pentru ~ 2 ore, dupa care le scoateti, iar cand este gata dulceata le umpleti, le puneti capacul si le rasturnati cu capacul in jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure