Dulceata de portocale - dulce foc

de cccris in Dulceata / Gem, 5 Feb 2010 | 13769 vizualizari

 

Nu e o dulceata de portocale amaruie. Deloc.

 

INGREDIENTE

  • portocale 4-5
  • 400 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale - dulce foc:

       Se spala bine si se curata 4 portocalele mari de coaja.  Se taie, cu un cutit mic, fiecare bucata de pulpa dintre pielite, deasupra unui castron pentru a nu se pierde nici un strop de suc.

      Se cintareste  astfel incit sa fie 500 g de pulpa si suc. Se adauga 400 g de zahar (eu folosesc zahar brut), se amesteca si se pune in cuva masinii de paine. Se porneste programul pentru dulceata. Eu am lasat de 2 ori programul ca sa iasa mai grosuta dulceata. Daca vreti sa faceti gem mai lasati inca o data programul sa isi faca de cap.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti masina de paine trebuie fiarta la foc mic mic.

2

urmariti pozele ca sa intelegeti mai bine

3

eu nu toc si nu pisez portocale, oricum se mai farimiteaza putin cind e amestecata, e delicios sa maninci bucati maricele de pulpa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale - dulce foc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

cccris 1

06.02.2010, 22:04

La aragaz la focul mic mic si sa amesteci din cind in cind sau, idee de la mama, la cuptor la foc potrivit, cred. Ideea e ca nici masina de piine nu face o temperatura f mare si dureaza cam 1,30h programul. Si poti folosi ce cantitate de portocale vrei (cit te tine rabdarea sa tai feliute feliute), iar zahar cam cu 100gr mai putin (asa am observat eu prin retetele de la masina). Mai e treaba cu racitul in borcane care se zice ca e foarte important ca sa-ti reziste.Eu il tin in frigider ca oricum e mincat foarte repede. Si pe bune e extrem de dulce.

cccris 1

06.02.2010, 22:09

apropo, se gaseste zahar gelifiant si se face mai usor. Eu folosesc zahar brut, daca tot o fac eu in casa sa fie cit mai natural posibil.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L