Dulceata de portocale - dulce foc

de cccris in Dulceata / Gem, 5 Feb 2010 | 17439 vizualizari

 

Nu e o dulceata de portocale amaruie. Deloc.

 

INGREDIENTE

  • portocale 4-5
  • 400 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale - dulce foc:

       Se spala bine si se curata 4 portocalele mari de coaja.  Se taie, cu un cutit mic, fiecare bucata de pulpa dintre pielite, deasupra unui castron pentru a nu se pierde nici un strop de suc.

      Se cintareste  astfel incit sa fie 500 g de pulpa si suc. Se adauga 400 g de zahar (eu folosesc zahar brut), se amesteca si se pune in cuva masinii de paine. Se porneste programul pentru dulceata. Eu am lasat de 2 ori programul ca sa iasa mai grosuta dulceata. Daca vreti sa faceti gem mai lasati inca o data programul sa isi faca de cap.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti masina de paine trebuie fiarta la foc mic mic.

2

urmariti pozele ca sa intelegeti mai bine

3

eu nu toc si nu pisez portocale, oricum se mai farimiteaza putin cind e amestecata, e delicios sa maninci bucati maricele de pulpa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale - dulce foc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cccris 1

06.02.2010, 22:09

apropo, se gaseste zahar gelifiant si se face mai usor. Eu folosesc zahar brut, daca tot o fac eu in casa sa fie cit mai natural posibil.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:15

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem cocktail