Dulceata de portocale - dulce foc

de cccris in Dulceata / Gem, 5 Feb 2010 | 17691 vizualizari

 

Nu e o dulceata de portocale amaruie. Deloc.

 

INGREDIENTE

  • portocale 4-5
  • 400 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale - dulce foc:

       Se spala bine si se curata 4 portocalele mari de coaja.  Se taie, cu un cutit mic, fiecare bucata de pulpa dintre pielite, deasupra unui castron pentru a nu se pierde nici un strop de suc.

      Se cintareste  astfel incit sa fie 500 g de pulpa si suc. Se adauga 400 g de zahar (eu folosesc zahar brut), se amesteca si se pune in cuva masinii de paine. Se porneste programul pentru dulceata. Eu am lasat de 2 ori programul ca sa iasa mai grosuta dulceata. Daca vreti sa faceti gem mai lasati inca o data programul sa isi faca de cap.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti masina de paine trebuie fiarta la foc mic mic.

2

urmariti pozele ca sa intelegeti mai bine

3

eu nu toc si nu pisez portocale, oricum se mai farimiteaza putin cind e amestecata, e delicios sa maninci bucati maricele de pulpa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de portocale - dulce foc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cccris 1

06.02.2010, 22:09

apropo, se gaseste zahar gelifiant si se face mai usor. Eu folosesc zahar brut, daca tot o fac eu in casa sa fie cit mai natural posibil.

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:15

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peltea din piersici rosii si gutui