Dulceata de rabarbar cu capsuni

de AlexJ in Dulceata / Gem, 18 Mai 2011 | 4666 vizualizari

 

Cea mai extraordinară dulceață... Şi asta o spun nu pentru că am făcut-o eu... Este cea mai bună dintre dulcețurile mâncate sau făcute vreodată de mine. .. Chiar merita încercată... Este combinația ideala între dulce și acru... Străbunica mea avea în grădina o tufă cu frunze mari, de tip palmat, cu un peţiol lung roșcat,cu gust acru, răcoritor din care făcea un compot și o dulceață, o nebunie... Originile mele sunt zona Făgărașului unde aceasta tufă se numește rabarbăr .

 

INGREDIENTE

  • Aveți nevoie de:  
  • * 650 g de rabarbăr
  • * 650 g căpșuni
  • * o lămâie, coaja și sucul 
  • * 1 kg de zahăr 
  • *  un plic Gelfix sau pectina ( aceste ingrediente conțin foarte puțină pectina și de aceea au nevoie de puțin ajutor)
  • * un baton vanilie
  • * 3 linguri mentă verde uscată ( o mână mentă proaspătă)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rabarbar cu capsuni:

1. Căpșunile se spală , se curăță și se lasă la scurs. Aș fi vrut să vă spun că sunt căpșuni din gradina mea , dar din păcate sunt din comerț. Căpșunile din grădina mea de abia au înflorit

2. Bețele de rabarbăr se curăță de coajă şi se taie în bucăți mici. Acum este momentul să cântăriți cantitățile necesare.

3. Amestecați totul într-o oală mare ( Căpșunile tăiate în 4, rabarbărul mărunțit, menta, sucul și coaja de lămâie, vanilia) și da-ți câteva ore la frigider (amestecând din când în când). Fructele vor lăsa puțin sirop.

4. Cu ajutorul unui blender sau mixer vertical , pasați totul până obțineți o pastă fină.

5. Dacă v-ați hotărât să folosiți Gelfix urmați instrucțiunile de pe pachet, la fel și pentru situația în care folosiți pectină sau zahăr gelifiant.

6. Şi cam asta este tot. Se toarnă în borcane sterilizate .

Nebunie de arome.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rabarbar cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

19.05.2011, 08:35

arata bine

divainbucatarie 1

19.05.2011, 08:57

lilik 1

20.05.2011, 03:50

dulceata nu am papat dar compot da si ce-mi place eu am salvat-o ca cine stie
La multi ani

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura