Dulceata de smochine

de vero_closca in Sirop / Compot, 23 Apr 2010 | 9258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahar
  • 1 cana apa
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunze de indrusaim
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

se spala si se usuca smochinele.din zahar si apa se prepara un sirop care se fierbe la foc mic ,se adauga smochinele intreci si se fierbe totul pana se leaga bine siropul.spre final se adauga sucul de lamaie si frunzele de indrusaim.cand siropul este bine legat(incerci pe o farfurie,daca siropul ramane ca un bob inseamna ca e gata) torni dulceata fierbinte in borcane(inlaturand frunzele de indrusaim),capsezi borcanele si le intorci cu fundul in sus.este foarte buna cu clatite,vara...cu un pahar de apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de smochine