Dulceata de smochine

de vero_closca in Sirop / Compot, 23 Apr 2010 | 6174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahar
  • 1 cana apa
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunze de indrusaim
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

se spala si se usuca smochinele.din zahar si apa se prepara un sirop care se fierbe la foc mic ,se adauga smochinele intreci si se fierbe totul pana se leaga bine siropul.spre final se adauga sucul de lamaie si frunzele de indrusaim.cand siropul este bine legat(incerci pe o farfurie,daca siropul ramane ca un bob inseamna ca e gata) torni dulceata fierbinte in borcane(inlaturand frunzele de indrusaim),capsezi borcanele si le intorci cu fundul in sus.este foarte buna cu clatite,vara...cu un pahar de apa rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

silvi0ara 1

23.04.2010, 11:14

O delicatesa.

Dana Cristea - pusikmea 1

23.04.2010, 17:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de smochine