Dulceata de smochine

de CameliaR in Dulciuri, 4 Sep 2016 | 4130 vizualizari

 

Dulceata de smochine si dulceata de capsuni sunt preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 2,3 kg smochine
  • 1,3 kg zahar
  • 220 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop. Cu o lingura adunam spuma. Adaugam smochinele si le lasam la foc potrivit pana dau in fiert iar apoi adaugam zeama de lamaie si dam focul la minim. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora, sau pana cand dulceata s-a legat. Turnam dulceata fierbinte in borcane, le lasam aproximativ 1 ora fara capac, iar apoi le punem capacele. Mie mi-au iesit 3 borcane maricele. Este o dulceata delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:24

Ce bine ca-ti plac! Sunt foarte sanatoase! Arata delicios!

mihaelar63 1

13.09.2016, 13:48

Nici praji nu vreau daca am asa bunatate

CameliaR 1

13.09.2016, 14:05

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine