Dulceata de smochine

de Camelya in Dulciuri, 4 Sep 2016 | 724 vizualizari

 

Dulceata de smochine si dulceata de capsuni sunt preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 2,3 kg smochine
  • 1,3 kg zahar
  • 220 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop. Cu o lingura adunam spuma. Adaugam smochinele si le lasam la foc potrivit pana dau in fiert iar apoi adaugam zeama de lamaie si dam focul la minim. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora, sau pana cand dulceata s-a legat. Turnam dulceata fierbinte in borcane, le lasam aproximativ 1 ora fara capac, iar apoi le punem capacele. Mie mi-au iesit 3 borcane maricele. Este o dulceata delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:24

Ce bine ca-ti plac! Sunt foarte sanatoase! Arata delicios!

mihaelar63 1

13.09.2016, 13:48

Nici praji nu vreau daca am asa bunatate

Camelya 1

13.09.2016, 14:05

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08