Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
a mancat sotul pe ruuuuupte... :D
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei.
Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand face niste bule.
Intre timp batem ouale spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Topim untul si punem restul de apa peste el, trebui sa lasam pana cand amestecul este caldut.
Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu unt caldut.
Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca.
Se lasa maxim o ora. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina.
Facem o foia putin mai inalta si apoi decupam in formele dorite. Se prajesc in ulei bine incins.
Cat sunt fierbinti, presaram zahar pudra peste ele.
Pofta buna!
1
Cantitatea de apa sau de faina se poate modifica in functie de cum este absorbita faina...
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola