Galuste cu prune

de lilik in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 2220 vizualizari

 

Am cumparat din piata niste prune frumoase si nu puteam sa nu fac aceasta reteta a mamei...offff...mi-era asa de pofta ca nu am rezistat sa se raceasca...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • unt cat o nuca marisioara
  • sare
  • Pentru umplut:
  • prune coapte(cam 15 bucati,depinde cat sunt de mari)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 2 lingurite de scortisoara
  • Pentru finisat:
  • 10 linguri pesmet
  • 5 linguri zahar tos
  • scortisoara
  • unt cat o nuca marisioara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si ii lasam pe foc pana intra furculita usor in ei,dar fara sa se rupa,apoi ii lasam sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja.


Dam cartofii pe razatoarea mica si ii amestecam cu untulsi putina sare,apoi ii lasam sa se raceasca.Cand cartofii sunt reci adaugam oul si faina si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si lipicios.


Spalam prunele,le uscam si le crestam pe o parte ca sa le scoatem samburii,apoi le umplem cu amestecul de zahar si scortisoara si le lasam deoparte.


Punem intr-o tigaie untul sa se topesca si punem pesmetul sa se rumenesca putin,apoi punem zaharul si putina scortisoara si dam de pe foc.


Punem o oala cu apa si putina sare pe foc si ne apucam sa facem galustele.


Luam cu mana infainata din aluat si il aplatizam cu mana,apoi in mijloc punem o pruna,o acoperim cu aluatul din parti si rotunjim.Procedam astfel pentru fiecare galusca in parte,pana terminam aluatul.


Cand vedem ca apa clocoteste punem galustele in oala si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.


Le servim caldute sau reci.

TIPS-URI

1

daca le vreti mai dulci mai adaugati 1-2 linguri de zahar la pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

lilik 1

19.09.2012, 23:21

Scortisoara,Eduard,Mamaieelena va multumesc frumos

miremirc 1

20.09.2012, 21:24

lilik 1

22.09.2012, 10:08

Mire ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune