Galuste cu prune

de lilik in Dulciuri, 18 Sep 2012 | 1120 vizualizari

 

Am cumparat din piata niste prune frumoase si nu puteam sa nu fac aceasta reteta a mamei...offff...mi-era asa de pofta ca nu am rezistat sa se raceasca...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • unt cat o nuca marisioara
  • sare
  • Pentru umplut:
  • prune coapte(cam 15 bucati,depinde cat sunt de mari)
  • 4 linguri de zahar tos
  • 2 lingurite de scortisoara
  • Pentru finisat:
  • 10 linguri pesmet
  • 5 linguri zahar tos
  • scortisoara
  • unt cat o nuca marisioara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si ii lasam pe foc pana intra furculita usor in ei,dar fara sa se rupa,apoi ii lasam sa se racoreasca putin si ii curatam de coaja.


Dam cartofii pe razatoarea mica si ii amestecam cu untulsi putina sare,apoi ii lasam sa se raceasca.Cand cartofii sunt reci adaugam oul si faina si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si lipicios.


Spalam prunele,le uscam si le crestam pe o parte ca sa le scoatem samburii,apoi le umplem cu amestecul de zahar si scortisoara si le lasam deoparte.


Punem intr-o tigaie untul sa se topesca si punem pesmetul sa se rumenesca putin,apoi punem zaharul si putina scortisoara si dam de pe foc.


Punem o oala cu apa si putina sare pe foc si ne apucam sa facem galustele.


Luam cu mana infainata din aluat si il aplatizam cu mana,apoi in mijloc punem o pruna,o acoperim cu aluatul din parti si rotunjim.Procedam astfel pentru fiecare galusca in parte,pana terminam aluatul.


Cand vedem ca apa clocoteste punem galustele in oala si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.


Le servim caldute sau reci.

 

TIPS-URI

1

daca le vreti mai dulci mai adaugati 1-2 linguri de zahar la pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

lilik 1

19.09.2012, 23:21

Scortisoara,Eduard,Mamaieelena va multumesc frumos

miremirc 1

20.09.2012, 21:24

lilik 1

22.09.2012, 10:08

Mire ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32