Dulceata de strugurei, piersici si nectarine

de burdulea56 in Conserve, 15 Oct 2010 | 5604 vizualizari

 

Avem strugurei in gradina si intotdeuna ii combin cu alte fructe, ei sunt cam acri, dar imi plac in diverse combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii),
  • ½ kg nectarine,
  • ½ kg piersici,
  • 2 plicuri gel fix: 3x1,
  • 700-800 g zahar.

Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de strugurei, piersici si nectarine:

Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu strugureii, apoi adaugam zaharul impreuna cu gel fix, amestecam bine totul, punem fructele la fiert asa cum sunt indicatiile de pe plicul cu gel fix. Cand fructele incep sa fiarba, tinem la foc 3 minute, apoi stingem focul si turnam dulceata in borcane cu capac filetat, le intorcem cu capul in jos 5 minute, apoi punem borcanele la dunst uscat, acoperite cu o patura pana ziua urmatoare cand se aseaza in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurei, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

burdulea56 1

23.08.2011, 00:09

alinutzika e tare aromata, zic eu.

RuxyRux 1

23.08.2011, 00:09

Wow!!! Ce bunatate! Strugurei trebuie sa ai in gradina caci la piata nu-s

burdulea56 1

30.08.2011, 18:27

RuxyRux, da am in gradina la casa parinteasca, la noi uneori mai sunt si la piata.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet