Dulceata de strugurei, piersici si nectarine

de burdulea56 in Conserve, 15 Oct 2010 | 6396 vizualizari

 

Avem strugurei in gradina si intotdeuna ii combin cu alte fructe, ei sunt cam acri, dar imi plac in diverse combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii),
  • ½ kg nectarine,
  • ½ kg piersici,
  • 2 plicuri gel fix: 3x1,
  • 700-800 g zahar.

Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de strugurei, piersici si nectarine:

Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu strugureii, apoi adaugam zaharul impreuna cu gel fix, amestecam bine totul, punem fructele la fiert asa cum sunt indicatiile de pe plicul cu gel fix. Cand fructele incep sa fiarba, tinem la foc 3 minute, apoi stingem focul si turnam dulceata in borcane cu capac filetat, le intorcem cu capul in jos 5 minute, apoi punem borcanele la dunst uscat, acoperite cu o patura pana ziua urmatoare cand se aseaza in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurei, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

burdulea56 1

23.08.2011, 00:09

alinutzika e tare aromata, zic eu.

RuxyRux 1

23.08.2011, 00:09

Wow!!! Ce bunatate! Strugurei trebuie sa ai in gradina caci la piata nu-s

burdulea56 1

30.08.2011, 18:27

RuxyRux, da am in gradina la casa parinteasca, la noi uneori mai sunt si la piata.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Compot de nectarine