Dulceata de struguri

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 2086 vizualizari

 

Este o dulceata foarte versatila pentru ca se poate face din struguri albi, rosii sau negri. Indiferent ce struguri ati alege, dulceata va fi la fel de gustoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1kg boabe de struguri,
  • 1kg zahar,
  • 1 lamaie,
  • 3 pahare cu apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri:

Se aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante.


Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe sa se lege se adauga boabele de struguri.Se ia cratita de pe foc si se lasa 10-15 min sa stea pana lasa stugurii zeama. Se pune din nou pe foc si se fierbe pana e bine legata. E legata atunci cand, daca se picura pe o farfurie sirop, picatura nu se imprastie.


Se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.


 

TIPS-URI

1

Cine doreste,poate cu un ac ,sa scoata samburii din boabele de struguri.Eu consider ca nu e necesar deoarece la fiert,ies din boabe si se ridica deasupra dulcetei de unde se pot aduna cu o lingurita.

2

Pentru un plus de savoare,se poate adauga un pic de baton de vanilie in dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

deyutzky 1

17.09.2014, 09:50

inca n-am facut dar ma bate si pe un gand sa fac aanul asta

Rocsi 1

17.09.2014, 11:13

Nu am mancat niciodata dar sunt sigura ca are un gust bun!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.09.2014, 23:40

Credeti-ma,merita efortul.E grozava.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri