Dulceata de trandafiri (2)

de laura_n in Dulceata / Gem, 21 Iun 2017 | 2405 vizualizari

 

Anul acesta, am incercat o alta varianta de dulceata de trandafiri. Minunata, suava si delicata, cu un parfum discret.
Din experienta, am invatat un pont menit sa usureze munca pregatirii petalelor.
L-am scris in cadrul retetei, sa va fie de folos!

 

INGREDIENTE

  • 100 buc trandafirași
  • 2 l apa plată
  • 1 lămâie
  • 3 kg zahăr alb
  • 1 plic sare de lămâie
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri (2):

Siropul de zahăr:

Mai întâi, se pregătește siropul de zahăr. Se poate folosi și zahăr brut, dar va schimba culoarea dulceții în final. Există două variante de preparare a siropului de zahăr.
Într-un vas mare, se toarnă apa, apoi se adaugă zahărul alb. Se transferă vasul pe foc, amestecând în când în când. Se lasă la fiert, la foc potrivit, până capătă consistență și se leagă ca un sirop.
A doua variantă: Se pun la fiert în aceeași cantitate de apă, câteva florescente de trandafiri; după ce au dat într-un clocot, se strecoară apa și se adaugă zahărul care se lasă la fiert, în același mod.
Siropul trebuie să fie bine legat, pentru ca atunci când se adaugă petalele de trandafiri, să nu mai fie lăsat mult pe foc, la fiert, altfel culoarea scade în intensitate.

Pregătirea petalelor:

Alegeți trandafirași de dulceață, din aceia micuți, parfumați, cu petale subțiri. Culegeți când sunt abia înfloriți, nu paliti. Pregătiți petalele de îndată ce le-ați cules sau le puteți ține la frigider, cel mult până a doua zi. Din acel moment, există riscul să își piardă din parfum, culoare, prospețime. Asta vă spun din experiență, fiindcă anul trecut le-am lăsat câteva zile la frigider, într-o pungă de plastic și când i-am preparat, petalele erau pătate, ofilite, etc, iar culoarea dulceții a fost departe de ce ar fi trebuit să iasă.

Pont:

Ca să vă fie mai ușor la tăiat petalele, în momentul în care îi culegeți, rupeți-i cu tot cu un pic de tulpină (peduncul). Prindeți între 3 degete, toate petalele, țineți strâns și trageți-le de pe receptacul. Acum e momentul să decupați toate petalele odată. Cel mai bine, se vede în poze.
Așadar, odată terminată operațiunea de "pigulire", se spală într-o apă rece, se lasă la scurs. Se transferă într-un vas, se presară 1-2 linguri de zahăr alb și sarea de lămâie. Se freacă petalele energic, până când scad în volum și capătă intensitate în culoare. Trebuie frecate bine, apoi scurse de apa lăsată. Se lasă 30 minute la rece, apoi se adaugă în siropul de zahăr. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn, se adaugă lămâia spălată, decojită și tăiată felii. Se mai lasă pe foc, 15- 20 minute maxim, apoi se ia vasul de pe foc. Se lasă dulceata de trandafiri să se liniștească o jumătate de oră, apoi se toarnă în borcănașe curate, sterilizate. Se sigilează cu capace, se acoperă cu un prosop și se lasă până se temperează de tot. Se acoperă capacele cu hârtie și se depozitează într-un loc răcoros și întunecat.
Este o dulceață cu o aromă fină, rafinată și absolut delicioasă.
Muncă multă, dar se merită să pregătiți dulceață de trandafiri!
Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Alegeți trandafirași de dulceață, din aceia micuți, parfumați, cu petale subțiri. Culegeți când sunt abia înfloriți, nu paliti. Pregătiți petalele de îndată ce le-ați cules sau le puteți ține la frigider, cel mult până a doua zi. Din acel moment, există riscul să își piardă din parfum, culoare, prospețime. Asta vă spun din experiență, fiindcă anul trecut le-am lăsat câteva zile la frigider, într-o pungă de plastic și când i-am preparat, petalele erau pătate, ofilite, etc, iar culoarea dulceții a fost departe de ce ar fi trebuit să iasă.

2

Ca să vă fie mai ușor la tăiat petalele, în momentul în care îi culegeți, rupeți-i cu tot cu un pic de tulpină (peduncul). Prindeți între 3 degete, toate petalele, țineți strâns și trageți-le de pe receptacul. Acum e momentul să decupați toate petalele odată. Cel mai bine, se vede în poze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine