Dulceata de capsuni reteta

de amalia01 in Dulceata / Gem, 27 Mai 2014 | 3103 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Daca ar fi sa ma gandesc care este dulceata mea preferata, as raspunde fara ezitare: cea de CAPSUNI! Ador mirosul lor dulce-parfumat si gustul catifelat…iar dulceata imi aminteste de bunica…mergeam impreuna si culegeam fructele ademenitoare,dimineata…Acum “le culeg” din piata…

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg de capsuni,proaspete si dulci 
  • 1,5 kg de zahar
  • multa dragoste si rabdare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite;

Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca complet;

Cand vrei sa prepari dulceata, incalzesti cuptorul si dai oala la cuptor,la foc potrivit, pentru cca 4 ore; astfel scapi de grija amestecatului ,iar dulceata va fi mai aromata si fructele raman intregi; scoti oala pe aragaz si mai fierbi pe foc mic 30 de minute;

Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat;

Cand dulceata este gata asezi o lama de cutit sub borcan si le umpli, le capsezi si le lasi la dunst uscat 24 de ore;

Asezi borcanele in beci/camara si astepti sa savurezi minunatia la iarna…daca mai ai rabdare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Anett 1

28.05.2014, 08:29

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 15:23

tare buna

Rocsi 1

28.05.2014, 20:56

Imi place mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta a la Dr Oetker