Dulceață clasică de vișine Panacris

de Panacris in Dulceata / Gem, 13 Iun 2013 | 2293 vizualizari

 

O altă rețetă clasică Panacris! Se pare că m-am autoplagiat :D, rețeta Dulceață clasică de vișine Panacris, se aseamănă foarte mult cu Căpșuni făcute dulceață/gem Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • vișine fara samburi 3000 g,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 1 bucată.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață clasică de vișine Panacris:

Vișinile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de codiţe, se dezosează cu aparatul minune, din dotare, apoi se aşează într-un vas încăpător, se răstoarnă toată cantitatea de zahăr, se scutură, uşor vasul până se înglobează zahărul în vasul cu vișine, apoi se lasă la odihnă la rece, până a doua.



A doua zi, se transferă compoziţia într-un vas cu fund dublu/tripul, se dă la foc mare, deasupra unei table, nu direct pe foc, cca 10 minute până se ridică spuma, se spumează, apoi se reduce focul la minim şi se lasă la fiert, până când obţineţi consistenţa dorită. Spre final se adaugă feliile de lămâie, lăsându-le în dulceață cca. 10 minute, pentru a-și lăsa aroma. Dulceaţa se pune în borcane sterilizate, se etanşează şi se lasă la dunst cald, cu fundul în sus, până a doua zi. Apoi se etichetează și se pun la păstrare în cămară pentru zilele friguroase de toamnă/iarnă.


Spor la treabă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață clasică de vișine Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Panacris 1

14.06.2013, 13:15

Aici, deja se strică în pomi

manamari 1

14.06.2013, 15:29

Cate borcanele ti-au iesit?

Panacris 1

14.06.2013, 17:42

Manamari, 5 borcanele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu zahar (mai) putin