Dulceata de trandafiri

de laura_n in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 3694 vizualizari

 

Va spun de la bun inceput, este prima data cand fac dulceata de trandafiri.
Credeam ca nu imi place dulceata sau siropul de trandafiri. Acum vreo 3 ani, in vacanta, am cumparat un borcanel cu dulceata de trandafiri. Era odioasa...mirosea destul de tare, simteam in gura un gust de chimical...in fine, nu mi-a placut. Mi s-a parut extrem de ...grea, artificiala!
Anul acesta insa...de la mama din gradina, am primit florile minunate de trandafir.
De la Gabitu, Papa Bun, am pornit cu dorinta arzatoare sa fac dulceata. Arata minunat dulceata facuta de ea.
Si am boscorodit-ooo, si am boscorodit-o si la telefon, si pe FB, ca mult a fost de munca la ales, spalat si curatat petalele delicate. Si stiu ca o s-o boscorodesc si la anul, si ori de cate ori o sa mai fac dulceata, dar tot ei, draga de ea, ii multumesc pentru reteta si indicatii! :))))
Multu mama pentru florile parfumate, multu Gabitule pentru reteta si sprijin.
Un deliciu, un parfum aceasta dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg zahar alb
  • - 500 ml apa plata
  • - un castronel cu petale curatate (aproximativ 70 flori)
  • - 2-3 feliute lamaie
  • - borcanele curate si sterilizate
  • pentru petale: 1 lingurita sare de lamaie + 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu pe lingura. Cand amestecam cu lingura, se simte ce e legat, se amestecam mai greu.

Florile trebuie spalate usor, scoatem petalele, apoi indepartam zona alba de pe fiecare petala. Repet, este o operatiune extrem de migaloasa, dar in final, se merita efortul. Eu am boscorodit-o pe Gabi si parca a trecut altfel operatiunea :))))))

Asadar, petalele spalate si curatate se framanta cu o lingurita de sare de lamaie si o lingura de zahar. Framantam bine petalele ca sa se inmoaie. Eu am adaugat si cateva petale rosii de trandafir, pentru contrast. Lasam un timp sa se inmoaie petalele, apoi le strangem bine cu pumnul, le stoarcem usor, apoi le adaugam peste siropul de zahar, amestecam usor. Adaugam si feliutele de lamaie, si mai lasam la fiert cateva minute, apoi inchidem focul.

Transferam dulceata in borcanele, le stergem de eventuale picaturi de dulceata, apoi le punem sub un prosop si le lasam la racit. Le etichetam si le depozitam in camara.

Este un deliciu de dulceata!

Multumesc inca o data, Gabitule! :x :x

TIPS-URI

1

folositi trandafiri de dulceata, parfumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:46

vaii ce minunatiii ador dulceata de trandafiri,Big like

Panacris 1

22.05.2016, 17:56

kytz 1

15.05.2017, 17:13

Doamne....ce culoareeeeee , ce impact pe retină! Nu mai zic de papilele gustative care s-au răsfățat cu ceva atât de bun!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gulas de porc cu cartofi si galuste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese