Dulceata de visine

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 22838 vizualizari

 

O dulceata care se face foarte usor ca si cea de cirese.visine

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de visine
  • 1,250 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.

Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit sau se baga la cuptor, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

adry88 1

02.07.2011, 14:03

tare buna dulceata

diaconta 1

02.07.2011, 21:41

Bunica,ce poza apetisanta ai pus sigur e la fel de apetisanta si dulceata

camelia75 1

02.07.2011, 22:03

Cred ca prin curaj si fac si eu anul asta dulceata de visine!Arata excelent!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de caise