Gem de gutui

de pupiriku in Dulceata / Gem, 9 Oct 2012 | 4501 vizualizari

 

Aceasta reteta este una simpla si poate fi facuta de oricine. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • esenta de vanilie
  • o cana de apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se spala si se dau prin razatoare ( prin partea cea mare).


Amestecam gutuile rase cu zaharul si cana de apa si le punem pe foc mic.


Trebuie sa mestecam periodic pentru a evita lipirea (arderea gemului) timp in care adaugam si esenta de vanilie.


Cand continutul scade si devine lipicios, gemul este gata.


De preferat este sa punem gemul in borcane atunci cand este cald. (nu va mai face floare la suprafata)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

lilik 1

09.10.2012, 17:45

f bun gemul
Bine ai venit!!

laura_n 1

09.10.2012, 17:48

bun gemul de gutui

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui