Dulceata de visine

de ancutsa in Dulceata / Gem, 5 Iun 2016 | 775 vizualizari

 

Dulceata de visine este preferata parintilor mei, asa ca o pregatesc  cu placere pentru ei atunci cand am ocazia.

 

INGREDIENTE

  • 1100 g visine (900 fara samburi);
  • 600 g zahar (mai mult sau mai putin in functie de gusturile dvs);
  • 1 pahar cu apa;
  • Jumatate pastaie de vanilie.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine.

Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

 

A doua zi, se adauga in cratita si un pahar de apa si o jumatate de pastaie de vanilie si le fierbem cam 30-40 de minute.

 

Acum incepe operatiunea mai placuta: testarea. Vom sti ca e gata atunci cand picatura de sirop nu curge, nu se mai prelinge. Luam focul si lasam la racit.

 

Se toarna dulceata in borcane si se eticheteaza.

 

Din 900 g fructe eu am obtinut 2 borcane de dulceata plus cateva farfurioare pentru degustatori ^.^

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/07/dulceata-de-visine-2015.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

06.06.2016, 09:15

Bya Ralu 1

07.06.2016, 20:03

si preferata mea e

ancutsa 1

11.07.2016, 14:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA