Dulceata de visine

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2011 | 5085 vizualizari

 

Am citit intr-o carte de bucate mai veche cum se face dulceata de visine. Insa proportia visine zahar era de 1 la 1, ceea ce mie mi se pare cam mult (nu-mi place sa fie foarte foarte dulce dulceata), mai ales ca nici visinele nu erau foarte acre. Asa ca am facut dulceata dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1.8 kg visine fara samburi
  • 700g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Peste visinele curatate de samburi am pus zaharul si zeama de lamaie, am amestecat usor, prin rasturnare, cu lingura. Am lasat in jur de 2 ore sa stea ca sa-si lase zeama.


Am pus oala pe foc tare (nu direct pe flacara) la inceput si am lasat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am dat focul mai mic amestecand in ea din cand in cand.


Acum, in carte zice ca spuma nu se ia deloc in timpul fiertului, deoarece nu este altceva decat sirop cu bule de aer si ca acestea vor disparea cand oala se ia de pe foc. Dupa ce a fiert dulceata, se ia oala de pe foc si se executa miscari circulare pt ca spuma sa se adune intr-un singur loc si se ia cu lingura.


Din cand in cand mai faceam cate un test sa vad daca s-a legat dulceata. Am fiert la ea aproximativ 2 ore si jumatate.


Am turnat dulceata in borcanele infierbantate inainte in cuptor dupa care am pus capacul la ele si le-am pus la caldurica.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lau 1

01.07.2011, 17:01

horia 1

06.07.2011, 08:38

poate ca este singura dulceata care-mi place cu adevarat.pacat ca nu ma pot bucura de aceasta minunatie atunci cand doresc.multumesc !

diaconta 1

06.07.2011, 08:41

Mirela nu m-ai chemat la bunaciunea asta?trebuia sa strigi mai tare ca nu eram atenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere