Dulceata de visine

de Rocsi in Dulceata / Gem, 7 Iul 2011 | 3566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 castroane si jumatate de visine(eu am folosit ca masura un castron ceva mai mare)
  • 2 kg zahar
  • aspirina sau conservant
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de

care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii).

Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul. Le lasam asa cam 1 ora,pentru a-si lasa sucul,timp in care mai invartim din cand in cand in oala,usor ,fara a zdrobi visinele. Punem oala pe aragaz,la foc potrivit,si o lasam sa fiarba.

La inceput invartim mai des,pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala ,apoi din cand in cand. O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin. Eu am inchis dulceata cand am considerat  ca e suficient de grosuta. Am luat putin pe o farfurie,am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita ,adica e lipicioasa ,am luat-o de pe foc.

Borcanele le spalam ,in momentul in care punem dulceata pe foc,cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. Punem dulceata fierbinte in borcane,imediat ce inchidem ochiul aragazul. Deasupra punem fie putin conservant ,fie pisam niste aspirine si punem cate un praf. Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.

A 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.07.2011, 22:13

-ete la medi cum se sscoate ea de dulceturi
-imi plac mult florile..daca as avea mereu vaza plina cu flori ar fi tare frumos...asa ma gandeam si eu ca petalele de trandafir va face decorul mai frumos..multumesc inca o data horia

lilik 1

09.07.2011, 01:53

tare buna asta de visine

Rocsi 1

09.07.2011, 11:16

multumesc lilik

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară