Dulceata de zarzare cu pepene galben

de amalia01 in Dulceata / Gem, 18 Iul 2017 | 2183 vizualizari

 

Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina, mi-am zis sa fac ceva bun de tot.
Sa te lingi pe degete.
Cu esenta de "mai vreau".
Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar

Mai ai nevoie de :

  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zarzare cu pepene galben:

Zarzarele le speli si le scoti samburii.

Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.

Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Lasi la rece peste noapte.

Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).

Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi, presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.

Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.

Dar nu uita sa o degusti mai intai...

 

Sa aveti spor!

 

TIPS-URI

1

facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zarzare cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite