Dulceata de zarzare cu pepene galben

de amalia01 in Dulceata / Gem, 18 Iul 2017 | 155 vizualizari

 

Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina, mi-am zis sa fac ceva bun de tot.
Sa te lingi pe degete.
Cu esenta de "mai vreau".
Zis si facut!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar

Mai ai nevoie de :

  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zarzare cu pepene galben:

Zarzarele le speli si le scoti samburii.


Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.


Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.


Lasi la rece peste noapte.


Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).


Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi, presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.


Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.


Dar nu uita sa o degusti mai intai...



Sa aveti spor!



 

TIPS-URI

1

facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zarzare cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Xandrinne 1

19.07.2017, 08:25

Rocsi 1

19.07.2017, 19:38

mirela0911 1

20.07.2017, 09:07

Interesanta combinația!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafir