Dulceata de zmeura cu zero calorii

de Cocktail_of_Senses in Dulceata / Gem, 8 Iul 2014 | 5334 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut decat sa culegi zmeura proaspata din gradina si sa faci o bunatate de dulceata pe care sa o ai in camara toata iarna? Asta am facut eu in vacanta la parinti si mai mult decat atat am folosit un indulcitor natural de la Green Sugar. http://www.laboratoareleremedia.ro/product-category/green-sugar/. Acesta este un indulcitor pe baza de rebaudiozida A, din extract uscat din frunze de stevie si eritritol. Va garantez ca va iesi la fel de buna si chiar mai sanatoasa decat preparata cu zaharul din comert.

 

INGREDIENTE

  • Penru 4 borcane aveti nevoie de:
  • 1 kg zmeura
  • 1 kg indulcitor natural/zahar
  • 3 cani de apa
  • un varf de lingurita de sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura cu zero calorii:

Eu am inceput evident prin culegerea fructelor. A fost o adevarata placere, iar satisfactia este mult mai mare cand te implici cu adevarat. :)

Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si amestecati usor pana se dizolva. Dati focul la intensitate mica si lasati pe aragaz cam 45 de minute, pana devine un sirop nu foarte gros. Adaugati apoi si zmeura pe care nu trebuie sa o spalati, ci doar sa o curati cu atentie pentru a nu zdrobi fructele si lasati sa fiarba amestecand din cand in cand.

Intregul procedeu dureaza in jur de o ora si jumatate, iar la final trebuie sa aiba o consistenta groasa, ca de dulceata.

Opriti focul si adaugati sarea de lamaie. Aceasta impiedica procesul de zaharisire. Mai amestecati o data si acoperiti oala cu un servet de bucatarie umed pana a doua zi. A doua zi aceasta va fi gata de montat in borcane si de pus in camara.

O zi frumoasa va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura cu zero calorii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Corinuta 1

08.07.2014, 16:18

Mi-a luat-o Lia inainte! Arata excelent dulceata ta, dar nu are zero calorii, chiar daca e cu indulcitor. E totusi facuta cu 1 kg de zmeura...

Panacris 1

08.07.2014, 19:59

Interesant! Treaba cu prosopul umed deasupra și faptul că se pune în borcane abia a doua zi, rece bănuiesc! De probat!

Rocsi 1

08.07.2014, 21:22

Foarte buna si parfumata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura