Dulceaţă din gutui

de botcrina in Dulceata / Gem, 3 Dec 2012 | 3643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gutui
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vf. de cuţit salicil
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă din gutui:

După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare.


Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am pus-o în dulceaţă.


Lăsăm să fiarbă încet, amestecând continuu.


Când dulceaţa s-a legat bine, adugăm salicilul şi o turnăm caldă în borcane.


Borcanele le vom ţine la dust la cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă din gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sim0na 1

04.12.2012, 08:59

preferata mea

botcrina 1

04.12.2012, 11:04

multumesc pt obesrvatie, eu din obisnuinta am folosit cuvantul mere pt. ca la noi in zona le spunem ,,mere gutui,, o sa corectez,

Lau 1

04.12.2012, 20:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui