Dulceata din petale de trandafir

de lia maria in Dulceata / Gem, 26 Iul 2011 | 13431 vizualizari

 

Fina, rafinata, aromata, cu gust sublim, dulce si inmiresmat….e cu totul deosebita !

 

INGREDIENTE

  • 300g petale de trandafiri
  • 1kg zahar
  • 1L apa
  • 1plic sare de lamaie

 

Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din petale de trandafir:

In primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba (acestea sant amare si trebue neaparat indepartate), le spalam sub jet de apa rece si le intindem pe prosop absorbant sa se zvante , apoi le cantarim si functie de cantitate, preparam siropul.

Intr-o cratita punem apa si zaharul la fiert si lasam sa se lege siropul.

Punem petalele, intr-un bol, presaram peste ele sarea de lamaie si le frecam bine, bine (cu mana).

Cand siropul este bine legat, punem si petalele si mai lasam cam 30’ la fiert, amestecand din cand in cand.  Facem testul picaturii, pe o farfurie si functie de asta oprim focul, sau mai fierbem dulceata.

Intre timp pregatim borcanele, pe care le spalat/degresam, limpezim si uscam, iar cand dulceata a ajuns la consistent dorita, o golim in borcane. Le infiletam capacele si le ajezam in paturi la dinstuit pana a doua zi.

Inainte de a le aseza pe raftul din camara, le cosmetizam (stergem borcanele cu o carpa umeda) si le etichetam.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine