Dulceata si gem de caise

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 4675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru gemul de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 600 g zahar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de caise:

DULCEATA DE CAISE:


Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat. Dulceata este gata in 30-35 minute.


Mie imi plac mult si samburii caiselor,asa ca i-am decojit si i-am adaugat si pe acestia in dulceata,la final, dau un gust deosebit! ;)


Spalam bine borcanele ,le sterilizam si uscam , apoi le umplem cu dulceata fierbinte. Asezam capacele si dupa ce se racesc, borcanele se pot pune in camara pentru iarna.


GEM DE CAISE:


Dupa ce spalam si indepartam samburii, taiem caisele in felii subtiri. Le amestecam cu zaharul si le lasam peste noapte la frigider. A doua zi le punem la fiert, pe foc mic. Amestecam mai des si avem grija ,pentru ca are tendinta sa se lipeasca. Adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat spre sfarsit. Gemul de caise este gata cam in 35-40 minute. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate.



Gemul de caise are un gust deosebit si poate fi folosit cu succes la diferite prajituri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Julie 1

05.08.2010, 21:31

Multumesc mult tuturor pentru aprecieri si furculite! Dulceata si gemul de caise sunt preferatele mele, era sa nu mai apuc sa fac...nu prea gasisem in piata caise bine coapte. Ieri am gasit si nu am mai stat pe ganduri!

nadina73 1

06.08.2010, 12:36

esti grozava fatasuper 5 furcu mari si late

Julie 1

06.08.2010, 19:39

Merci, Nadina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese