e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita

de ionix in Salate, 7 Apr 2010 | 2144 vizualizari

 

Cantitatile se adapteaza in functie de gusturi.. iar ceea ce are deosebit salata asta, este patrunjelul proaspat de primavara.. ah, traducerea a ceea ce scrie pe salata este: "Paste fericit!" lool

 

INGREDIENTE

 
  • 5 cartofi potriviti
  • 250 g mazare
  • 3 morcovi
  • 150 g masline verzi
  • ½ dintr-o telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 piept mare de pui
  • O legatura de patrunjel
  • 1 borcan cu castraveti in otet
  • 1 borcan cu gogosari in otet
  • Maioneza din 4 galbenusuri
  • Sare, piper
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita:


Cartofii se curata de coaja, pastarnacul si morcovii se curata de coaja, telina se curata de coaja si pieptul se curata de piele.


Toate cele enumerate se pun impreuna la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fost spalate bine.


Maslinele verzi se taie marunt, la fel facem si cu patrunjelul.


Mazarea se da intr-un clocot, eu am avut la conserva, si se da la racit.


Castravetii si gogosarii se toaca marunt iar apoi se pun la scurs.


Dupa ce legumele, impreuna cu pieptul de pui, au fiert se dau la racit. Dupa ce s-au racit le tocam cubulete.


Pastarnacul si telina se arunca pentru c-au fost doar pentru gust.


Toate ingredientele se amesteca iar apoi se adauga maioneza.


Daca vi se pare prea dulce adaugati putina zeama de lamaie.


Adaugati sare si piper dupa gust iar apoi ornati.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ANCA 1

26.04.2010, 21:28

vai, cat m-am amuzat!

ionix 1

26.04.2010, 21:41

bai, nu mai rade pt ca rasul ingrasa te pupacesc bambooisto

Brindusa 1

26.04.2010, 22:41

eu acum am vazut asta ! Foarte tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf