Eclere

de Ligia Bxl in Prajituri, 23 Noi 2010 | 25513 vizualizari

 

Stiu ca sunt multe retete de eclere postate,inca nu le-am citit pe toate,dar am vrut sa pun si eu aceasta reteta care o am de la mama iar ea o are de la o ruda care lucreaza in cofetariile din Romania,sper ca nu o sa fiu amendata de ei ca am divulgat reteta :)))

 

INGREDIENTE

  • ptr cojile de eclere:
  • 300 gr de apa
  • 150 gr ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 5 oua
  • crema:
  • 1 litru de lapte
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 2 linguri de faina
  • 250 grame de margarina
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • ptr ornat:
  • frisca si ciocolata lichida sau ciocolata de menaj topita

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Cojile de eclere se fac astfel:

Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5 oua,unul cate unul si se amesteca .

Crema:

Se fierbe 1 litru de lapte cu o cana de zahar si un praf de sare.Din compozitia asta se opreste o cana cu care se dizolva 4 linguri de amidon alimentar si cele 2 linguri de faina si se toarna in restul de lapte in fir subtire,se amesteca continuu pana devine o compozitie groasa.Se ia de pe foc si se amesteca bine cu margarina si esenta de vanilie.Se da la rece si se taie cojile dupa care se umplu cu aceasta crema.

In tava de la aragaz care se unge cu putin ulei se pune foaie de copt.Intr-un sprit sau o punga mai groasa ca de lapte lichid care se taie la un colt sa fie o gaura mai mare,se pune compozitia de eclere si se formeaza in tava bastonase de 7 cm lungime si putina distanta intre ele.Se coc la cuptor si dupa ce sunt gata se deschide putin cuptorul si se mai tin 5 minute cu focul aprins ca sa se intareasca deasupra si sa nu se lase compozitia.Se scot apoi se taie pe jumatate si se pune crema,pe deasupra se orneaza cu crema si ciocolata lichida subtire sau cu ciocolata de menaj de calitate topita.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora