Eclere

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 3811 vizualizari

 

Un dulce usor, fin, elegant, si foarte bun…nu-i asa ca v-am facut pofta ?

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 375ml apa
  • 245ml ulei
  • un varf de sare
  • 250g faina
  • 8 oua
  • Crema:  
  • 250g margarina/unt
  • 200g zahar
  • 45g faina
  • 1L lapte
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura
  • 100g nutella
  • 50g unt

 

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem pe foc, intr-un vas, apa, uleiul si praful de sare, cand da in clocot adaugam faina si amestecam energic cam 2’, dupa care dam cratita la rece.

Intre timp pregatim crema: topim untul, adaugam zaharul, amestecam usor si lasam sa se topeasca dupa care punem faina, omogenizam si la final turnam laptele si esenta. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, dar amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem un capac (sa nu se formeze crusta) si dam la rece.

Revenim la aluatul care intre timp s-a racit si ameste-cand intruna, incorporam ouale, unul cate unul, pana le terminam pe toate.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam eclerele, rotunde sau lunguete, lasand spatiu intre ele.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-35’.

Sectionam eclerele reci, in doua si le umplem cu crema de vanilie. Deasupra ornam cu glazura pe care am obtinut-o amestecand (pe aburi) nutella cu untul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lia maria 1

27.01.2012, 18:54

mediato
motanel
mirela
danakarin
rocsi
kamy va servesc cu mare drag

jolygina 1

29.01.2012, 12:14

data viitoare asa ceva trebuie sa fac si eu

lia maria 1

29.01.2012, 12:36

jolygina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Ecler