Baclava

de adnia in Prajituri, 28 Ian 2013 | 3480 vizualizari

 

Am mai spus pe aici, pe undeva ca am o slabiciune pt. dulciurile turcesti! Stiu, sunt extrem de dulci...dar atat de gustoase

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet foi de placinta subtri din comert
  • -400 gr. nuci, migdale, fistic si caju macinat
  • -1 pachet de unt
  • -1 kg zahar
  • -zeama si coaja de la 1 portocala
  • -coaja de la 1 lamaie
  • -2 esente de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se prepara foarte usor si rapid: in tava jena unsa cu putin unt se intinde cate o foaie de placinta , se unge cu unt topit (eu am folosit o pensula de bucatarie pt aceasta opearatiune), se presara cu putin amestec de nuci, apoi iarasi se intinde o faie de placinte, se unge cu unt...si tot asa pana aungem la jumatatea nr. de foi. In acest pas presaram muuult amestec de nuci, apoi continuam cu cealalta jumatate de foi de placinta, la fel ca prima jumatate.Totul se termina cu 1 foaie de placinta unsa bine cu unt topit. Apoi se portioneaza cu cutitul ascutit.


Se da totul la cuptor pana se rumeneste putin. Intre timp preparam siropul:se pune la fert 1 l de apa cu 1 kg zahar, coaja de lamaie si de portocala si zeama de portocala. se lasa sa farba putin, apoi se adauga esenta de portocala. siropul obtinut se toarna ferbnte pesta prajitura fierbinte, abea scoasa din cuptor.


Si acum urmeaza partea cea mai grea: asteptarea indelungata pana baclavaua se raceste complet!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

29.01.2013, 09:55

laura_n 1

29.01.2013, 11:57

favorita

Lau 1

29.01.2013, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava Lili