Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.
Aluatul pentru cosurile eclerelor:
Crema:
Pentru glazura:
Pentru cosuri:
Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot
se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina
se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase
se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea
se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie
Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.
grosimea lor este ca si biscuiti de casa
se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa
nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul
dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.
Crema:
se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba
se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc
se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa
stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.
se umple cosurile cu crema.
eu am adaugat si capsunele in crema
au iesit crema dulce acrisoara.
Pentru glazura:
am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie
apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola