Eclere

de Cornelia89 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 1894 vizualizari

 

Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru cosurile eclerelor:

  • 3 oua
  • 1 cana apa
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 varf de amoniac
  • sare
  • 1 cana de faina

Crema:

  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • o esenta de vanilie
  • 500 ml lapte

Pentru glazura:

  • 2 tablete de ciocolata cu lapte
  • eu am pus si putina cioc.menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru cosuri:


Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot


se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina


se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase


se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea


se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie


Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.


grosimea lor este ca si biscuiti de casa


se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa


nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul


dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.


Crema:


se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba


se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc


se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa


stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.


se umple cosurile cu crema.


eu am adaugat si capsunele in crema


au iesit crema dulce acrisoara.


Pentru glazura:


am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie


apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.07.2013, 21:11

Bune mai sunt

Sim0na 1

08.07.2013, 12:46

delicioase

nilgun 1

20.08.2013, 21:41

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de budinca