Eclere

de Cornelia89 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 1553 vizualizari

 

Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru cosurile eclerelor:

  • 3 oua
  • 1 cana apa
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 varf de amoniac
  • sare
  • 1 cana de faina

Crema:

  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • o esenta de vanilie
  • 500 ml lapte

Pentru glazura:

  • 2 tablete de ciocolata cu lapte
  • eu am pus si putina cioc.menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru cosuri:


Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot


se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina


se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase


se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea


se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie


Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.


grosimea lor este ca si biscuiti de casa


se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa


nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul


dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.


Crema:


se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba


se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc


se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa


stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.


se umple cosurile cu crema.


eu am adaugat si capsunele in crema


au iesit crema dulce acrisoara.


Pentru glazura:


am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie


apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.07.2013, 21:11

Bune mai sunt

Sim0na 1

08.07.2013, 12:46

delicioase

nilgun 1

20.08.2013, 21:41

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-eclere