Eclere

de Studenta_la_cratita in Prajituri, 23 Mar 2014 | 876 vizualizari

 

Aveam de mult o poftă nebună de eclere și mi-am amintit că, atunci când eram copil, mama obișnuia să facă mini eclere. Așa că am pus mâna pe telefon și m-am pus pe treabă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană ulei
  • 1 cană 1/2 de apă
  • 2 căni făină
  • 8 ouă
  • 1 vârf cuțit sare fină
  • creme la alegere, eu am folosit 1 plic budincă ciocolată și 1 plic cremă lămâi
  • pt glazură: 6 linguri zahar pudra + 3 linguri cacao + 2 linguri ulei masline + 3 linguri apa fierbinte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se desprinde de pe cratiță. Se adaugă ouălele unul câte unul (după ce s-a încorporat primul se adaugă al doilea...și tot așa). Se amestecă cu mixerul până se desprinde aluatul de pe cratiță. Se adaugă 6 linguri apă rece. Se mai mixează puțin și se pun într-un șpriț (eu am folosit o lingură, de asta au ieșit rotunde).


Se pun în cuptorul preîncălzit la foc mediu 20-25 minute. (în funcție de cuptor)




Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțin. Se umplu cu crema pregătită conform instrucțiunilor de pe plic și se glazurează.


Pt glazură: se amestecă zahar + cacaua într-o cană. Se adaugă uleiul și se amestecă energic cu o lingură. Se adaugă apa fierbinte și se amestecă în continuare. Eu am avut nevoie de două porții de glazură.


Le-am savurat cu ceai de tei și mentă, cu miere și lămâie. Iar preferatele mele au fost cele cu lămâi.



Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

23.03.2014, 23:30

simsim82 1

24.03.2014, 08:06

Rocsi 1

24.03.2014, 20:39

Preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata