Eclere

de Studenta_la_cratita in Prajituri, 23 Mar 2014 | 1009 vizualizari

 

Aveam de mult o poftă nebună de eclere și mi-am amintit că, atunci când eram copil, mama obișnuia să facă mini eclere. Așa că am pus mâna pe telefon și m-am pus pe treabă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană ulei
  • 1 cană 1/2 de apă
  • 2 căni făină
  • 8 ouă
  • 1 vârf cuțit sare fină
  • creme la alegere, eu am folosit 1 plic budincă ciocolată și 1 plic cremă lămâi
  • pt glazură: 6 linguri zahar pudra + 3 linguri cacao + 2 linguri ulei masline + 3 linguri apa fierbinte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se desprinde de pe cratiță. Se adaugă ouălele unul câte unul (după ce s-a încorporat primul se adaugă al doilea...și tot așa). Se amestecă cu mixerul până se desprinde aluatul de pe cratiță. Se adaugă 6 linguri apă rece. Se mai mixează puțin și se pun într-un șpriț (eu am folosit o lingură, de asta au ieșit rotunde).


Se pun în cuptorul preîncălzit la foc mediu 20-25 minute. (în funcție de cuptor)




Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțin. Se umplu cu crema pregătită conform instrucțiunilor de pe plic și se glazurează.


Pt glazură: se amestecă zahar + cacaua într-o cană. Se adaugă uleiul și se amestecă energic cu o lingură. Se adaugă apa fierbinte și se amestecă în continuare. Eu am avut nevoie de două porții de glazură.


Le-am savurat cu ceai de tei și mentă, cu miere și lămâie. Iar preferatele mele au fost cele cu lămâi.



Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

23.03.2014, 23:30

simsim82 1

24.03.2014, 08:06

Rocsi 1

24.03.2014, 20:39

Preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere