Eclere

de e_Delicios100 in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 2711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 pahar apa 200 ml,
  • jumatate de pahar de ulei,
  • 1 praf sare,
  • 1 cana faina,
  • 5 oua.
  • crema:
  • 600 ml lapte,
  • 6 gabenusuri,
  • 60 g faina,
  • 60 g unt,
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam bine pana obtinem o masa mai tare. Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza pana cand adaugam toate cele 5 oua. Tava de copt se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unei pungi taiate in colt facem forma eclerelor. Asezati-le la o distanta mai mare pentru ca isi vor dubla volumul. Se vor coace timp de 40 min la 160 C.(Atentie nu deschideti cuptorul).
Gablenusurile cu faina si zaharul se mesteca, in acest timp laptele se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri in lapte si mestecam in continuu (Atentie la foc mic). Dupa ce s-a ingrosat compozitia adaugam untul si esenta de vanilie.

Taie apoi cojile de eclere si umple-le cu crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minieclere cu ciocolata