Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Dec 2019 | 819 vizualizari

 

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat.
Pozele pentru prezentare au fost facute atunci cand cozonacii erau calduti, asa ca veti observa cum curgea ciocolata din ei.
Dupa ce se racesc bine de tot, ciocolata se incheaga.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 5 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 2 ciocolate cu rom (88 g/buc)
  • 2 linguri apa
  • 50 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 300 g rahat
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat:

Se cern 500 g faina intr-un castron mare.


Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte si faina cat cuprinde. Se incorporeaza untul. Daca aluatul este tot lipicios, se adauga ulei si se framanta pana cand se dezlipeste de pe maini si de pe castron, formand o bila mare. Se acopera castronul cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 4 ore. Se poate lasa si 24 de ore la frigider. Eu l-am lasat peste noapte.


Apoi, se rupe ciocolata, se pune intr-o craticioara, se adauga doua linguri de apa peste ea si se topeste.


Zaharul, cacaua si untul se amesteca pana cand devin ca o crema. Se toarna ciocolata peste ele si se omogenizeaza.


Rahatul se taie cubulete.


Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa de lucru infainata. Se imparte in doua. Se unge o parte cu jumatate din crema de ciocolata si se adauga rahat din loc in loc. Se ruleaza si se transfera cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi, iar cozonacii se acopera cu o folie, apoi cu un prosop. Se lasa sa creasca putin, se ung cu galbenusurile amestecate cu laptele si se presara zahar pe ei.


Se introduc tavile la cuptor pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adi 1

26.12.2019, 18:48

Rocsi 1

26.12.2019, 20:42

Mmm, imi suna tare bine acesti cozonaci cu ciocolata! Cred ca-s tare deliciosi!

Merisor 1

27.12.2019, 12:13

Foarte gustos a fost!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana