Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 8 Iul 2019 | 185 vizualizari

 

Cum îmi rămân adeseori albușuri, de la maioneză, sau de la unele creme, fac din ele diferite dulciuri  delicioase. De această dată am preparat un guguluf cu mac (de mult timp voiam să încerc un chec cu mac...!) și la sfârșit l-am glazurat cu ciocolată și l-am decorat așa cum îmi place mie. Soțului meu i-a plăcut foarte mult, așa că s-a supărat atunci când n-am fost atentă să-i pregătesc dinainte feliuța de prăjitură, pe farfurioară...

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o limetă
  • 75 grame de mac
  • unt pentru uns forma de copt
  • Pentru decor:
  • 100 grame de ciocolată menaj
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ornamente decor
  • 2 lingurițe de nucă de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata:

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată ca o bezea.


Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și se continuă mixarea. Apoi se adaugă lingură după lingură, făina albă amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor, de jos în sus, pentru ca volumul cpmpoziției să nu scadă.


În cele din urmă se adaugă macul și se amestecă ușor, până ce compoziția este omogenă.


Se toarnă această compoziție în forma de copt, unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină.


Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce guguluful se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și după ce guguluful se mai răcorește puțin, se desprinde ușor de pereții vasului, de jur împrejur, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.


Se răstoarnă ușor guguluful pe un platou și când este rece se glazurează cu ciocolată menaj, topită la bain marie, cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui.


Se decorează cu ornamente și nucă de cocos, cât timp glazura încă nu s-a întărit.

 

TIPS-URI

1

Dacă folosiți albușuri congelate, scoateți-le din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural.

2

Mai întâi mixați albușurile cu praful de sare și când prind volum, adăugați treptat vanilia și zahărul.

3

Compoziția trebuie să arate ca o bezea, așa că este important să mixați suficient ingredientele. În caz contrar, guguluful va ”cădea” și nu va fi pufos.

4

Nu suplimentați cantitatea de făină, chiar dacă vi se pare că aluatul este prea moale, pentru că se va îngreuna și va ”cădea”.

5

Când adăugați făina cu praful de copt, amestecați compoziția ușor, cu mișcări de jos în sus, ca să nu ”se lase”.

6

Lăsați guguluful să se răcorească puțin în forma de copt și abia apoi desprindeți-l ușor de pereții laterali, de jur împrejur, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

7

Glazurați guguluful cu ciocolată topită numai după ce s-a răcit complet, iar apoi decorați-l imediat, până ce se întărește glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RODIMUR 1

11.07.2019, 11:05

Mulțumesc mult, Ksenya!

dantes 1

13.07.2019, 09:43

Delicios!

RODIMUR 1

13.07.2019, 10:06

Îți mulțumesc mult, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos