Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 19 Dec 2012 | 1139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 250 ml apă,
  • 1 linguriță sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 3 linguri marmeladă (de preferat de prune),
  • 150 g nucă tocată,
  • 150 g prune uscate fără sâmburi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post:

Amestecăm drojdia cu zahărul, 2 linguri făină și puțină apa călduță. Lăsăm să crească până își dublează volumul. Într-un castron cernem făina și adăugăm drojdia crescută, uleiul, apa, sarea și scorțișoara. Frământâm bine un aluat, care se lasă la crescut pentru 30-40 minute la loc cald. Pe o planșetă, unsă cu ulei, întindem aluatul de aprox 30x30 cm. Se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate și prunele uscate tocate mărunt. Se rulează și se taie bucăți de 2,5 cm.   

Se coc pentru 20-25 min la 190 grade C în cuptor preîncălzit într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.   Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post-0
Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post-1
Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post-2

COMENTARII (22)

Lau

Lau 1

20.12.2012, 14:04

mena29

mena29 1

21.12.2012, 22:40

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:22

Yummy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!