Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 19 Dec 2012 | 1237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 250 ml apă,
  • 1 linguriță sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță scorțișoară,
  • 3 linguri marmeladă (de preferat de prune),
  • 150 g nucă tocată,
  • 150 g prune uscate fără sâmburi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post:

Amestecăm drojdia cu zahărul, 2 linguri făină și puțină apa călduță. Lăsăm să crească până își dublează volumul. Într-un castron cernem făina și adăugăm drojdia crescută, uleiul, apa, sarea și scorțișoara. Frământâm bine un aluat, care se lasă la crescut pentru 30-40 minute la loc cald. Pe o planșetă, unsă cu ulei, întindem aluatul de aprox 30x30 cm. Se unge cu marmeladă, se presară nuci tocate și prunele uscate tocate mărunt. Se rulează și se taie bucăți de 2,5 cm.


Se coc pentru 20-25 min la 190 grade C în cuptor preîncălzit într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

20.12.2012, 14:04

mena29 1

21.12.2012, 22:40

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:22

Yummy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca (de post)