Crema de zahar ars

de Zamfira in Dulciuri, 12 Mai 2013 | 41340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 2 cani zahar tos
  • 2 esente vanilie
  • 1 lingura faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit.

Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in cea mare.

Caramelizam o cana de zahar in oala cea mica (sa nu ardeti zaharul pentru ca siropul va deveni amarui), si tapetam tot vasul inclusiv  peretii cu zaharul caramelizat. Lasam la racit.

Amestecam ouale cu o lingura de faina cu telul pana cand compozitia devine spumoasa.

Turnam laptele racit peste oua si omogenizam toata compozitia.

Turnam totul in oala cu zaharul caramelizat si racit.

Turnam apa fierbinte in oala mai mare, pana la un sfert si asezam oala mica in cea mare.

Punem totul in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40 minute apoi la foc mic pentru inca 35 minute ( o ora si 15 minute).

Lasam crema de zahar ars la racit, apoi detasam usor marginile cu un cutit, asezam un platou putin adanc peste oala si cu o miscare iute rasturnam crema.

De preferat ca aceasta crema sa fie pastrata la frigider cel putin doua ore inainte de a se rasturna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

nadea68 1

19.08.2013, 22:38

CameliaR 1

03.12.2015, 23:14

Ma uitam pe la prajiturelele tale si am descoperit crema de zahar ars. M-au rascolit amintirile. Imi aduc aminte cand imi facea mami crema de zahar ars. Off, ce as da timpul putin inapoi. O reteta delicioasa! Bravo!

Zamfira 1

04.12.2015, 15:37

Multumesc mult!!!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creme Brulee (Crema de zahar ars)