Desert cu ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 16 Iun 2017 | 401 vizualizari

 

Daca ciocolata se numara printre preferatele voastre, va aduc astazi o reteta absolut minunata.
Un desert cu multa ciocolata, cu un sos de caramel de cocos si aroma de amaretto.
Sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smântână grasă
  • 200 ml lapte integral
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 5 ouă de gaină
  • caramel:
  • 150 gr zahăr de cocos
  • un praf sare
  • 3 lg apă
  • sos de ciocolată:
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte integral
  • 2 lg lichior amaretto
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata:

Într-un vas, se pun smântâna și laptele, apoi vasul se transferă pe foc. Când începe să fiarbă ușor, se adaugă 200 gr de ciocolată tăiată bucățele. Se ia vasul de pe foc, amestecând continuu, până se omogenizează compoziția. Se lasă deoparte la temperat.

Se pregătesc 6 forme mici din ceramică termorezistentă. Se așază într-o tavă/ formă de copt.

În alt vas, se toarnă 150 gr de zahăr de cocos (se poate înlocui cu zahăr obișnuit). Se pune vasul pe foc, se adaugă 2-3 lg apă și se lasă să se topească și să se caramelizeze. Atenție, focul să fie mic și supravegheați vasul ca să nu se ardă zahărul. După ce s-a topit, se toarnă câte o lingură în fiecare formă de ceramică, tapetând bine pereții acesteia. Se dau deoparte.

Se pornește cuptorul.

În compoziția de ciocolată, se adaugă, pe rând, câte un ou, omogenizând cu ajutorul unui tel. După ce s-au încorporat toate cele 5 ouă, se toarnă compoziția în cele 6 forme de copt. Se adaugă apa fierbinte în tava mare, cam de 2-3 degete. Se transferă cu totul în cuptor, la 170 grade C, timp de 40-50 minute.

Nu se deschide ușa cuptorului. Compoziția se va umfla la copt și va căpăta o textură fermă. După ce s-au copt, se lasă la răcit în cuptorul închis.

Separat, se pune pe baie de aburi un vas. Se adaugă ciocolata tăiată bucăți, untul și laptele. Se amestecă până la omogenizare, apoi se adaugă lichiorul.

După se s-au temperat ușor, se răstoarnă cu atenție deserturile pe mici farfurii. Atenție la sosul fierbinte de caramel.

Se garnisesc cu sos de ciocolată și amaretto și se servesc cu ochii închiși!

Un desert extraordinar de gustos, cu o textură fină, cremoasă, un deliciu! Cred că cel mai bun desert cu ciocolată pe care am avut ocazia să îl pregătesc și să îl savurez!

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

alegeti ciocolata de calitate, nu masa de cacao si grasime

2

zaharul de cocos are o aroma deosebita, merge perfect cu ciocolata, cred ca si in deserturile cu mere, morcovi, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dantes 1

18.06.2017, 08:30

Delicios!

Ina 1

18.06.2017, 13:00

moaaa, ce-i aici
Eu o mananc cu ochii deschisi, ca s-o vad mai bine )

noiinbucatarie 1

18.06.2017, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA