Reteta de covrigi polonezi

de -Licurici- in Dulciuri, 7 Feb 2023 | 1293 vizualizari

 

 Pentru Reteta de covrigi polonezi sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, zahar, unt, drojdie, miere, scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de covrigi polonezi 
  • aluat:
  • 500g faina;
  • 200ml lapte; 
  • 100g zahat; 
  • 100g unt topit +30g unt topit (pentru uns aluatul) 
  • 20g drojdie proaspata; 
  • zahar vanilinat
  • coaja de lamaie,
  • esente; 
  • Un praf de sare;
  • Pentru sirop
  •  100ml apa; 
  • 100g miere; 
  • 50g zahar; 
  • sucul de la o portocala; 
  • un baton de scortisoara.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de covrigi polonezi:

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi 

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.

 Laptele se incalzeste cu zaharul.

Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga laptele cald, untul topit esenta si coaja de lamaie.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica si nu mai e lipicioasa.

Aluatul se lasa la dospit pentru 40min, apoi se intinde si se unge cu restul de unt topit. Se impatureste in 3, apoi pe jumatate si se intinde din nou, nu foarte subtire.

 Foaia de aluat se taie in 8 bucati. Fiecare bucata se taie pe jumatate (pe lungime) si se formeaza covrigii.
Covrigii se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 40 min la dospit, acoperiti cu folie alimentara sau un prosop.
Se baga in cuptor, la 170-180 grade, pentru 25min.
Pentru sirop, se pun toate ingredientele pe foc pentru cateva minute, apoi se lasa la racit.
 Cand sunt gata covrigii, se adauga siropul peste ei, direct in tava si se trec prin sirop.

Vezi si reteta de Covrigi de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

08.02.2023, 14:54

Bravo Licurici !!! Vreau si eu covrig polonez !!! Mai ales ca este atat de generos !!! Triplu

Panacris 1

08.02.2023, 17:12

RODIMUR 1

09.02.2023, 18:16

Cred că sunt tare buni...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee