Eclere a la Gaby_d

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 1783 vizualizari

 

cu multumiri, fata draga! Sa ai o primavara senina, asemeni ochilor tai blanzi.... >:d

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 1 cana ulei (230 ml)
  • 2 cani de apa rece
  • 2 cani faina alba proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 6 oua

Pentru crema:

  • 125 gr. zahar tos
  • 65 gr. faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • cca 50 gr. fulgi de ciocolata

Glazura si decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie5-6 linguri frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere a la Gaby_d:

Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute.

Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit.

Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale.

Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Tapetam tavile cu hartie de copt, punem coca intr-un posh si formam in tava cojile de eclere.

Dam apoi tavile la cuptor si le coacem, fara a deschide usa cuptorului,15 minute la 220 grade, apoi micsoram temperatura la 180 si continuam coacerea cojilor alte 30 minute.

Scoatem cojile din cuptor, le lasam la racit pe un gratar iar dupa racirea complta le taiem transversal in jumatate.

Pentru crema amestecam intr-o oala cu fund dublu faina+zaharul+ouale.

Adaigam laptele rece, amestecam pana se omogenizeaza amestecul si transferam oala pe aragaz la foc mediu spre mic.

Amestecam in continuu pana se ingroasa crema si devine ca o budinca.

Tragem oala deoparte, adaugam zaharul vanilat, amestecam sa se topeasca, acoperim apoi oala cu folie aliumentara si lasam sa se raceasca crema complet.

Batem frisca cu mixerul la viteza mare, apoi incorporam cate o lingura de frisca in crema pana la epuizarea intregii cantitati.

Umplem cojile de ecler cu aceasta crema, presaram fulgi de ciocolata peste crema,le acoperim cu partile superioare ale cojilor si ornam apoi eclerele cu glazura de ciocolata topita in frisca lichida la foc mic.

O parte din eclere le-am decorat doar cu zahar pudra.

Oricum sunt delicioase... :x

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

09.03.2015, 09:02

monik80 1

09.03.2015, 18:27

daniastefania 1

10.03.2015, 07:43

Foarte bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu crema mascarpone