Eclere cu ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 24 Feb 2010 | 6600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri faina,
  • 1 lingura zahar,
  • 2 pahare lapte,
  • sare,
  • 200 gr.unt
  • ,8 oua,
  • crema de ciocolata,sau vanilie dupa gust.
  • Pentru crema:
  • 1 litru lapte,
  • 150 gr.unt,
  • 6 oua,
  • 6 linguri amidon de porumb,
  • 4 linguri cacao,
  • 250 gr.zahar,
  • un praf sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu ciocolata:

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.Se fasa cateva minute sa se raceasca si se aduga oualele unul cata unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.Se tin la cuptor circa 30 min.Cind sau racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.Si se orneaza cu sos de ciocolata.


Crema:se amesteca oualele cu zaharul,cacao si amidonul cu 200 ml.lapte rece.Separat se pune la fier restul de lapte si cand a dat in clocot se toarna compozitia din amidon,se amesteca continu pana se ingroase si fierbe.Se ia de pe foc si se adauga untul,se lasa la racit.Pentru cine doreste, poate folosi sarlota de cacao din comert si urmeaza instructiunile dupa pachet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Ligia Bxl 1

07.02.2011, 20:59

bune rau cum de nu ai musafiri la ele?las ca mai bine le mananc eu

mamaieelena 1

07.02.2011, 21:09

sunt a doua, sper sa am si eu parte de un ecler ca arata super

elena1988 1

12.03.2011, 14:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura coco-vanilla